Finance is fun

Balans op één blad

Financieel expert Vera Smets vertaalt jaarrekeningen van bedrijven naar een overzichtelijk schema in enkele klikken.

Project omschrijving:

Financieel expert Vera Smets heeft een missie: aantonen dat financieel management fun is. Ze doet er alles aan om het jargon in de branche begrijpbaar te maken voor niet-ingewijden. Om dat te bereiken geeft ze opleidingen en webinars, schrijft ze boeken en een blog, heeft ze een Youtube-kanaal en ga zo maar door.

Voor niet-kenners is het lezen en begrijpen van de jaarrekening van een bedrijf geen eenvoudige opdracht. Vera ontwierp een begrijpbaar schema om te gebruiken tijdens haar trainingen en dat ze ‘Balans Op Een Blad’ (BOEB) heeft gedoopt. Maar om dit schema op maat te maken van elk bedrijf dat ze onder de loep wil nemen, moest ze tot voor kort alle cijfertjes zelf uit de jaarrekeningen plukken en overtikken. Vera besefte dat dit beter kon, en klopte aan bij Webcraft.

Elke jaarrekening die in de balanscentrale van de NBB gepubliceerd wordt, is niet enkel als pdf beschikbaar, maar ook in het XBRL-formaat (eXtensible Business Reporting Language). Dankzij dit machine-leesbaar formaat konden we een tool bouwen die dit soort bestanden inleest, de relevante data eruit plukt, en vervolgens op een andere manier terug uitspuwt. In enkele klikken genereert Vera voortaan van elk mogelijk bedrijf een duidelijk schema in een mooi vormgegeven pdf-bestand, dat ze kan afdrukken of integreren in een presenatie.

  • 2016
  • Klant: Fincover - Finance is Fun
  • Technologieën PHP, Laravel 5, XRBL